Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša bo sprejel predstavnike Sveta muslimanskih in judovskih verskih voditeljev v Evropi

Predsednik vlade Janez Janša bo v četrtek, 4. novembra 2021, ob 14.30, sprejel predstavnike Sveta muslimanskih in judovskih verskih voditeljev v Evropi, ki mu sopredsedujeta dr. Nedžad Grabus, mufti v Sarajevu in nekdanji mufti v Ljubljani, ter Pinchas Goldschmidt, predsednik Konference evropskih rabinov in vrhovni rabin v Moskvi.

Srečanja s predsednikom vlade se bodo poleg dr. Nedžada Grabusa udeležili tudi drugi visoki verski voditelji islamskih in judovskih skupnosti v Evropi ter mufti islamske skupnosti v Republiki Sloveniji mag. Nevzet Porić.

Svet muslimanskih in judovskih verskih voditeljev je neprofitna organizacija, katere poslanstvo je zaščita univerzalne pravice do svobode verskega prepričanja in svobode verskega ravnanja v Evropi. Visoki muslimanski in judovski verski voditelji v Evropi si v okviru sveta prizadevajo za dialog in miroljubno sožitje med kulturami in verami ter spodbujajo kulturo spoštovanja med ljudmi različnih veroizpovedi in spoštovanja verskih identitet.

Srečanje s predsednikom vlade, v času predsedovanja Slovenije Svetu EU, bo namenjeno pogovoru o verskih pravicah, skupni odgovornosti in dostojanstvu ljudi vseh veroizpovedi v evropski družbi.

Lokacija: Velika sejna soba, Gregorčičeva 27, Ljubljana

Fototermin za uradne fotografe in snemalce.