Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša na državni proslavi ob dnevu slovenskega športa in otvoritvi Evropskega tedna športa

Predsednik vlade Janez Janša se bo v četrtek, 23. septembra 2021, ob 19. uri, udeležil državne proslave ob dnevu slovenskega športa, kejr bo imel tudi slavnostni nagovor. Z državno proslavo bo obeležena tudi otvoritev Evropskega tedna športa.

Dan slovenskega športa je državni praznik, ki se v Republiki Sloveniji praznuje 23. septembra. Praznik, ki je bil uveden leta 2020 na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije, ni dela prost dan, datum pa je bil izbran kot obletnica 23. septembra 2000, ko je ob zmagi veslačev Iztoka Čopa in Luke Špika ter strelca Rajmonda Debevca na poletnih olimpijskih igrah v Sydneyju prvič zaigrala slovenska himna Zdravljica. 23. september velja tudi kot prvi dan Evropskega tedna športa. Dan slovenskega športa slavi šport v najširšem smislu, od rekreativnega športa, do vrhunskih dosežkov na največjih tekmovanjih, predvsem pa poudarja pomen redne telesne dejavnost za zdravje in dobro počutje vseh nas.
Lokacija: Na Jezerski promenadi (pod Festivalno dvorano Bled), v primeru slabega vremena bo prireditev potekala v Festivalni dvorani Bled (Cesta svobode 11, Bled)
Prireditev je odprta za medije.

Sprejem predsednika vlade Janeza Janše ob dnevu slovenskega športa
Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša bo ob priložnosti dneva slovenskega športa v četrtek, 23. septembra 2021, ob 20.30 gostil sprejem za slovenske olimpijske in paraolimpijske športnike.
Sprejem bo potekal v Vili Bled, Cesta svobode 18, Bled.
Fototermin!