Skoči do osrednje vsebine

Oktober – mesec požarne varnosti

Spletni dogodek
Predstavnike medijev vabimo, da se udeležijo avdio-video novinarske konference, na kateri bodo predstavljene aktivnosti pri projektu Oktober – mesec požarne varnosti.

Oktober je mesec požarne varnosti. Letošnja tema je požarna varnost v povezavi s potresom in poteka pod sloganom Po potresu lahko tudi zagori! V tradicionalnem projektu potekajo preventivne aktivnosti s področja požarne varnosti za različne ciljne skupine.

V projektu Oktober – mesec požarne varnosti vsako leto sodelujejo Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Gasilska zveza Slovenije in Slovensko združenje za požarno varstvo, letos pa se je pridružilo tudi Združenje slovenskih poklicnih gasilcev.

Svoje aktivnosti bodo predstavili:

- Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Olga Andrejek, direktorica Urada za preventivo, usposabljanje in mednarodno sodelovanje.

- Gasilska zveza Slovenije, Dejan Jurkovič, predsednik Komisije za preventivo.

- Slovensko združenje za požarno varstvo, dr. Aleš Jug.

- Združenje slovenskih poklicnih gasilcev, Miran Korošak, predsednik ZSPG.

- Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, mag Romana Lah.

Po predstavitvi bodo predstavniki organizacij odgovarjali na novinarska vprašanja.

Novinarska konferenca bo potekala po spletni platformi Webex. Vse zainteresirane predstavnike medijev vljudno prosimo, da se z imenom in priimkom ter nazivom medija prijavijo 10 minut prej, ob 11.50. Novinarska konferenca bo v živo prenašana po kanalu YouTube MORS.

Ker želimo, da bi bila javnost sproti in pregledno seznanjena z aktualnimi vsebinami s področja dela obrambnega ministrstva, vključno s Slovensko vojsko ter Upravo za zaščito in reševanje, uvajamo redno tedensko obveščanje javnosti po novinarskih videokonferencah, ki bodo praviloma potekale vsak ponedeljek ob 12. uri.

Predstavnike medijev vabimo, da nas po povezavi spremljate tudi v prihodnje.

Več informacij: Aleš Sila, mobilni telefon 041 327 818