Skoči do osrednje vsebine

Minister za kulturo dr. Simoniti se bo mudil na uradnem obisku na Dunaju

do
Dunaj
Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti bo v okviru uradnega obiska na Dunaju nagovoril zbrane na otvoritvi razstave Alma Karlin: Sama okoli sveta v muzeju Weltmuseum in se srečal z državno sekretarko Republike Avstrije, pristojno za kulturo, mag. Andreo Mayer.

Razstava o presunljivi življenjski zgodbi Alme M. Karlin, pisateljice, novinarke, ljubiteljske raziskovalke, poliglotke in svetovne popotnice je zasnovana na znanstveni monografiji Neskončno potovanje Alme M. Karlin: življenje, delo, zapuščina avtorice Barbare Trnovec, ki je tudi avtorica razstave. Mednarodno sodelovanje med Weltmuseumom z Dunaja in Pokrajinskim muzejem Celje na tako visoki ravni – katerega rezultat je ta razstava – je po oceni strokovnjakov vrhunski dosežek za Slovensko muzejsko stroko.

Minister za kulturo dr. Simoniti se bo z državno sekretarko Republike Avstrije, pristojno za kulturo, mag. Mayer, v okviru bilateralnega srečanja pogovarjal o aktualnih razmerah na področju kulture v povezavi s covidom-19, med drugim tudi o nekaterih sistemskih rešitvah na področju kulture. Pogovor bo tekel tudi o prednostnih nalogah slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije s področja kulture in avdiovizualnega sektorja ter o aktualnemu umetniškemu dogajanju.