Skoči do osrednje vsebine

Minister mag. Tonin o krepitvi regionalnega partnerstva z državami Zahodnega Balkana

Ljubljana
Minister za obrambo mag. Matej Tonin bo skupaj z Markom Makovcem iz Evropske službe za zunanje delovanje (EEAS) nastopil na Medparlamentarni konferenci o skupni zunanji in varnostni politiki ter skupni varnostni in obrambni politiki (SZVP/SVOP) Evropske unije (EU). Obrambno ministrica Republike Severne Makedonije Radmila Šekerinska na konferenci zaradi nocojšnjega požara v Tetovu ne bo sodelovala.

Navedena razprava konference, ki jo Državni zbor in Državni svet Republike Slovenije organizirata v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU, bo namenjena krepitvi regionalnega partnerstva z državami Zahodnega Balkana. Podpora tem državam pri njihovem približevanju evro-atlantskim povezavam in njihovo večje vključevanje v mehanizme Evropske unije je namreč ena od prednostnih nalog slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Predvideno srečanje obrambnega ministra z obrambno ministrico Republike Severne Makedonije in obisk v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig je bilo zaradi požara, ki je izbruhnil v bolnišnici za bolnike s covid-19 v Tetovu  odpovedano.