Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša v Goriški regiji

Vlada Republike Slovenije bo v sredo, 8. septembra 2021, obiskala Goriško regijo. Člani vlade se bodo ob 9.30 sestali na delovnem posvetu v hotelu Dvorec v Tolminu, sledili bodo ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov. V okviru obiska se bodo predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji.

Predsednik vlade Janez Janša se bo po delovnem posvetu vlade srečal z vodstvom podjetja Hidria, kjer bo ob tej priložnosti potekala tudi slovesnost ob 50-letnici podjetja. V sklopu slovesnosti bo predsednik vlade zbrane nagovoril, prav tako pa bo skupaj z glavnim direktorjem Hidria Holding Iztokom Seljakom položil temeljni kamen za novo investicijo v ključne dele elektromotorjev za pogon električnih avtomobilov.

V nadaljevanju obiska se bo predsednik vlade srečal z županom občine Vipava Goranom Kodeljo in županom Mestne občine Nova Gorica dr. Klemnom Miklavičem.

Predsednik vlade Janez Janša bo z obiskom Goriške regije zaključil na javni tribuni, ki se bo pričela ob 19. uri in bo potekala v Slovenskem narodnem gledališču Nova Goric. Na javni tribuni bodo predsednik vlade in ministrice ter ministri z nosilci razvoja v Goriški regiji spregovorili o razvoju in perspektivah regije.

V nadaljevanju program obiska predsednika vlade Janeza Janše:

9.30 - 11.45 - Delovni posvet Vlade Republike Slovenije, skupinsko fotografiranje
Lokacija: Hotel Dvorec, Mestni trg 3, Tolmin
Fototermin

12.55 - 13.45 - Obisk podjetja in prireditev ob 50-letnici podjetja Hidria
Lokacija: Hidriin inštitut HIMIT, Spodnja Kanomlja 23, Spodnja Idrija
Fototermin

16.30-17.15 - Srečanje predsednika Vlade Republike Slovenije gospoda Janeza Janše z županom Občine Vipava gospodom Goranom Kodeljo

Lokacija: Občina Vipava, Glavni trg 15, Vipava

Fototermin za uradnega fotografa

17.45 - 18.30 - Srečanje predsednika vlade z županom Mestne občine Nova Gorica dr. Klemnom Miklavičem

Lokacija: Mestna občina Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 1, Nova Gorica

Fototermin za uradnega fotografa

19.00 - 21.00 - Srečanje Vlade RS z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji (javna tribuna)

Lokacija: SNG Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 5, Nova Gorica
Odprto za medije