Skoči do osrednje vsebine

Minister Vizjak se bo pridružil udeležencem čistilne akcije, ki bodo odstranili zadnje kose izrabljene gume iz gramoznice v Lovrencu na Dravskem polju

Lovrenc na Dravskem polju, Kidričevo
Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak se bo pridružil udeležencem čistilne akcije, s katero se simbolično zaključuje odstranitev odpadkov iz gramozne jame na Dravskem polju.

V akciji, ki se prične ob 9. uri in jo organizira Občina Kidričevo skupaj z Inšpektoratom RS za okolje in prostor ter podjetjem Surovina d. o. o., bodo z odstranitvijo zadnjih kosov gume, simbolično zaključili dolgotrajno in zahtevno izvršbo inšpekcijskih odločb.

Inšpektorat je leta 2012 družbi Albin Promotion odredil odstranitev vseh izrabljenih gum, odpadkov iz mehanske obdelave, komunalnih odpadkov in odpadnih gum iz postopka vulkanizacije iz gramoznice na Dravskem polju. Ker svojih obveznosti družba ni izpolnila, je inšpektorat leta 2013 začel inšpekcijsko izvršbo odvoza gum iz gramozne jame Lovrenc na Dravskem polju po drugi osebi.

Več informacij na spletu občine

Odprto za medije, izjava za medije ministra za okolje in prostor mag. Andreja Vizjaka, župana Občine Kidričevo Antona Leskovarja, glavnega inšpektorja Inšpektorata RS za okolje in prostor Franca Rančigaja in direktorja Surovine Jureta Fišerja.

            Lokacija: Lovrenc na Dravskem polju, Kidričevo