Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša na mednarodni konferenci ob dnevu spomina na žrtve totalitarnih in avtoritarnih režimov

Predsednik vlade Janez Janša se bo ob 9. uri udeležil mednarodne konference z naslovom "Navidezna sprava: tranzicijski procesi v srednji in vzhodni Evropi v primerjalni perspektivi", ki jo organizirajo Državni svet Republike Slovenije, Ministrstvo za zunanje zadeve in Študijski center za narodno spravo v sodelovanju s Platformo evropskega spomina in vesti. Predsednik vlade bo imel na konferenci uvodni nagovor.

Lokacija: dvorana Državnega sveta, Šubičeva 4, Ljubljana

Mednarodno konferenco bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu na: https://us02web.zoom.us/j/85151901031?pwd=ZktXckhrM3VEVGNxWEFpYi9GTHNBdz09 (zagotovljeno tolmačenje v slovenskem in angleške jeziku) in na https://drzavnisvet.si/ ter preko povezave na spletni strani S-TV Skledar (YouTube in Twitter). Neposredni prenos govora predsednika vlade Janeza Janše pa bo mogoče spremljati tudi v neposrednem prenosu na gov.si in na vladnih družbenih omrežjih (Facebook, Twitter).

Polaganje vencev pred spominskimi obeležji v Ljubljani

Garda Slovenske vojske bo v imenu Vlade Republike Slovenije ob 17. uri položila vence pred spominsko ploščo pred ameriškim veleposlaništvom na Prešernovi 31, pred zaporniškimi celicami na Beethovnovi 3 in pred spomenikom žrtvam vseh vojn na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Predsednik vlade Janez Janša pri sveti maši za žrtve totalitarnih in avtoritarnih režimov v ljubljanski stolnici

Predsednik vlade Janez Janša se bo ob 18.30 udeležil svete maše za žrtve totalitarnih in avtoritarnih režimov, ki jo bo v ljubljanski stolnici daroval ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore. Po maši se bo predsednik vlade udeležil akademije, na kateri bo slavnostni govornik dr. Stane Granda.