Skoči do osrednje vsebine

Slovenska podjetja so bila izbrana na razpisu Evropske komisije v okviru Evropskega obrambnega industrijskega programa za leto 2020

Spletni dogodek
Predstavnike medijev vabimo na tedensko avdio-video konferenco, na kateri bomo predstavili izredno uspešno kandidiranje slovenskih podjetij z razvojnimi projekti, izbranimi na razpisu Evropske komisije v okviru Evropskega obrambnega industrijskega programa za leto 2020, program Evropskega obrambnega sklada za leto 2021 ter objavljene razpise.

Predstavili bomo možnosti sodelovanja slovenskih raziskovalnih inštitucij in podjetij v mednarodnih raziskovalnih in razvojnih obrambnih projektih v okviru razpisov Evropskega obrambnega sklada pod okriljem Evropske komisije, ki za obrambne raziskave in razvoj namenja osem milijard evrov v obdobju financiranja 2021–2027. Poleg tega bomo predstavili tudi velik uspeh slovenskih razvojnotehnoloških podjetij, ki so v treh konzorcijih sodelovala na razpisu Evropskega obrambnega industrijskega programa za leto 2020.

Govornik na novinarski konferenci bo generalni direktor Direktorata za logistiko na Ministrstvu za obrambo Uroš Korošec, sodelovala bo tudi predstavnica istega direktorata dr. Larisa Pograjc, vodja Oddelka za vojaško tehnologijo, raziskave in razvoj.

Novinarska konferenca bo potekala po spletni platformi Webex. Vse zainteresirane predstavnike medijev vljudno prosimo, da se z imenom in priimkom ter nazivom medija na povezavi prijavijo 10 minut prej, torej ob 11.50. Novinarsko konferenco bomo v živo prenašali po kanalu YouTube MORS.

Več informacij: Aleš Sila, mobilni telefon 041 327 818