Skoči do osrednje vsebine

Minister za obrambo bo obiskal podjetji Pipistrel in C-Astral

Ajdovščina
Minister za obrambo Matej Tonin bo jutri, v torek, 29. junija 2021, obiskal podjetji Pipistrel in C-Astral. Najprej se bo srečal z direktorjem podjetja Pipistrel Ivom Boscarolom, ki bo ministru predstavil podjetje in vizijo razvoja podjetja. V nadaljevanju obiska bosta minister Tonin in g. Boscarol podpisala Dogovor o preizkušanju ustreznosti šolanja z letali Pipistrel. Minister Tonin bo obisk v Pipistrelu sklenil z ogledom proizvodnje Pipistrelovih letal in predstavitvijo letal.

V drugem delu obiska na Ajdovskem bo minister Tonin obiskal podjetje C-Astral, kjer mu bo direktor podjetja C-Astral g. Marko Peljhan predstavil podjetje, razvojne projekte in proizvode, predloge za izboljšavo zmogljivosti sistemov Belin C-Astrala, ki jih ima v uporabi Slovenska vojska, nove prostore in proizvodnje zmogljivosti.

Minister za obrambo Matej Tonin in direktor podjetja Pipistrel Ivo Boscarol bosta ob 13.20 po podpisu Dogovor o preizkušanju ustreznosti šolanja z letali Pipistrel podala izjavi za medije. Dobimo se v torek, 29. junija 2021 ob 13.10 v Pipistrelu, Vipavska cesta 2 v Ajdovščini.

Minister za obrambo Matej Tonin in direktor podjetja C-Astral Marko Peljhan bosta ob 15.40 podala izjavi za medije. Dobimo se v torek, 29. junija 2021 ob 15.30 v C-Astralu, Mirce 26 v Ajdovščini.

Kontaktna oseba: Borut Podgoršek, telefonska številka: 041 265 258