Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev področja poklicnega gasilstva v Republiki Sloveniji

Spletni dogodek
Predstavnike medijev vabimo na tedensko avdio-video konferenco, na kateri bomo predstavili področje poklicnega gasilstva v Republiki Sloveniji.

O organiziranosti in razvoju poklicnega gasilstva bodo spregovorili državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Janez Žakelj, predstavnica Združenja občin Slovenije in Skupnosti občin Slovenije ter županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič, predstavnik Združenja poklicnih gasilcev Tomaž Vilfan in Stanislav Lotrič, namestnik direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje.

Državni sekretar Janez Žakelj, vodja Pogajalske skupine za sklenitev normativnega dela Kolektivne pogodbe za dejavnost poklicnega gasilstva, bo ob tej priložnosti ocenil dosedanji potek pogajanj s predstavniki Sindikata poklicnih gasilcev Slovenije, ki redno potekajo od 27. maja letos.

Novinarska konferenca bo potekala po spletni platformi Webex. Vse zainteresirane predstavnike medijev vljudno prosimo, da se z imenom in priimkom ter nazivom medija na povezavi prijavijo 10 minut prej, torej ob 12.20. Novinarsko konferenco bomo v živo prenašali po kanalu YouTube MORS.

Več informacij: Aleš Sila, mobilni telefon 041 327 818