Skoči do osrednje vsebine

Vabilo medijem na osrednjo slovesnost ob dnevu Slovenske vojske

do
Izobraževalni center za zaščito in reševanje na Igu.
Predstavnike medijev vabimo na osrednjo slovesnost ob dnevu Slovenske vojske. Slavnostni govornik bo predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor.

Vlada Republike Slovenije je 15. maj s sklepom določila za dan Slovenske vojske. Na ta dan leta 1991 so slovenski naborniki vojaški rok začeli služiti izključno v Sloveniji, v dveh učnih centrih takratne Teritorialne obrambe. Skupaj 300 nabornikov je vojaški rok začelo služiti v 710. učnem centru v Pekrah pri Mariboru in 510. učnem centru na Igu pri Ljubljani. Dan Slovenske vojske je dan ohranjanja vrednot iz slovenske vojaške zgodovine, še posebno vrednot osamosvojitvenih prizadevanj. Na slovesnosti bo novemu generalu Slovenske vojske vročen generalski prstan, novemu brigadirju pa brigadirska sablja.

Predstavnike medijev vabimo, da se ob Gasilskem domu na Igu zberejo 15. maja do 10.15. Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja okužb bo vstop na prizorišče prireditve dovoljen le osebam, ki izpolnjujejo PCT pogoje (prebolevniki, cepljeni, testirani), kar posameznik izkaže z ustreznim potrdilom.

Več informacij: polkovnik Marjan Sirk, telefonska številka 041 648 990