Skoči do osrednje vsebine

Obisk ministrice dr. Jaklitsch v Števerjanu

Števerjan, Italija
Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch bo obiskala občino Števerjan na Goriškem v Italiji. Sestala se bo z županjo Franco Padovan. Pogovor bo tekel o življenju, aktivnostih, dogodkih in aktualnih zadevah v občini, ki letos praznuje 70. obletnico.

Po srečanju se bo ministrica ob 17. uri na Trgu svobode pred cerkvijo sv. Florjana udeležila tudi predstavitve zbornika ob 70. obletnici Kmečko delavske zveze za Števerjan »V samostojnosti je moč«. Dogodek bo predvidoma potekal na prostem in bo odprt za obiskovalce.

V občini Števerjan, ki šteje okrog 800 prebivalcev, ki so večinoma Slovenci, delujeta dve večji društvi, Slovensko katoliško prosvetno društvo Frančišek Borgia Sedej in Kulturno društvo Briški grič. Ponašajo se s tremi vsakoletnimi prireditvami, ki v vas privabijo veliko število obiskovalcev: praznik 1. maja z razstavo in pokušnjo vin, vaški enogastronomski praznik Likof in Festival slovenske narodno-zabavne glasbe, ki se odvija prvi konec tedna v juliju.