Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev projekta rescEU – vzpostavitev in skladiščenje evropskih zalog osebne zaščitne opreme v Republiki Sloveniji

Spletni dogodek
Predstavnike medijev vabimo, da se udeležijo avdio-video novinarske konference, na kateri bo namestnik direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Stanislav Lotrič predstavil projekt rescEU – vzpostavitev in skladiščenje evropskih zalog osebne zaščitne opreme za boj proti resnim čezmejnim zdravstvenim grožnjam v Republiki Sloveniji.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je po uspešni prijavi na razpis Evropske komisije – Generalnega direktorata za evropsko civilno zaščito in evropske operacije humanitarne pomoči (DG ECHO) z januarjem 2021 začela aktivnosti projekta vzpostavitve zmogljivosti rescEU zalog osebne zaščitne opreme v okviru mehanizma unije na področju civilne zaščite. Projekt predstavlja prispevek Slovenije k strateškim evropskim rezervam zalog medicinskih sredstev in osebne zaščitne opreme v okviru zmogljivosti rescEU, ki so namenjene usklajenemu in učinkovitemu boju proti resnim čezmejnim zdravstvenim grožnjam, v sedanji situaciji predvsem za zajezitev širitve covida-19. Nabor osebne zaščitne opreme, ki jo bo zagotovila Slovenija, zajema zaščitne maske, rokavice, zaščitne obleke in predpasnike ter očala in vizirje.

Projekt vzpostavitve in vzdrževanja zmogljivosti rescEU je 100-odstotno financiran iz sredstev EU. Skupna vrednost projekta vzpostavitve rescEU zalog zaščitne opreme v Republiki Sloveniji je ocenjena na 10,6 milijona evrov.

Po predstavitvi bo mag. Stanislav Lotrič odgovarjal na novinarska vprašanja.

Novinarska konferenca bo potekala po spletni platformi Webex. Vse zainteresirane predstavnike medijev vljudno prosimo, da se z imenom in priimkom ter nazivom medija prijavijo 10 minut prej, ob 11.50. Novinarska konferenca bo v živo prenašana po kanalu YouTube MORS.

Več informacij: Aleš Sila, mobilni telefon 041 327 818