Skoči do osrednje vsebine

Ozaveščanje javnosti o nevarnostih ob najdbi neeksplodiranih ubojnih sredstev

Spletni dogodek
Predstavnike medijev vabimo, da se v ponedeljek, 19. aprila, ob 12. uri udeležijo avdio-video novinarske konference, na kateri bo namestnik poveljnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, Uprava za zaščito in reševanje, Igor Boh predstavil aktivnosti uprave in njihov pomen za ozaveščanje javnosti o nevarnostih ob najdbi neeksplodiranih ubojnih sredstev.

Zaradi preprečevanja širjenja okužb z virusom COVID-19 je bila v zadnjem letu okrnjena izvedba preventivnih aktivnosti Uprave za zaščito in reševanja s področja varstva pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, medtem ko se je opazno povečalo število najdb in intervencij. Zgodili sta se dve smrtni nesreči z eksplozivnimi snovmi, od katerih je ena potrjeno posledica eksplozije topovske granate iz obdobja 1. svetovne vojne, preiskava o vzrokih druge pa je še v teku. Iz navedenih razlogov želimo javnost ponovno opozoriti na nevarnosti ob najdbi ter o pravilnih postopkih ob najdbi in posledicah morebitnega nepravilnega ravnanja.

Po predstavitvi bo Igor Boh odgovarjal na novinarska vprašanja.

Novinarska konferenca bo potekala po spletni platformi Webex na povezavi https://mors.webex.com/join/vmr16webex. Vse zainteresirane predstavnike medijev vljudno prosimo, da se z imenom in priimkom ter nazivom medija prijavijo 10 minut prej, ob 11.50. Novinarska konferenca bo v živo prenašana po kanalu YouTube MORS na naslovu https://www.youtube.com/user/morsstudio

Ker želimo, da bi bila javnost sproti in pregledno seznanjena z aktualnimi vsebinami s področja dela obrambnega ministrstva, vključno s Slovensko vojsko ter Upravo za zaščito in reševanje, uvajamo redno tedensko obveščanje javnosti po novinarskih videokonferencah, ki bodo praviloma potekale vsak ponedeljek ob 12. uri.

Predstavnike medijev vabimo, da nas po povezavi spremljate tudi v prihodnje.

Več informacij: Aleš Sila, mobilni telefon 041 327 818