Skoči do osrednje vsebine

Novinarska konferenca Ministrstva za obrambo - Vaja kibernetske obrambe in strateškega odločanja Locked Shields 21

Spletni dogodek
Predstavnike medijev vljudno vabimo na tedensko virtualno novinarsko konferenco, ki bo v ponedeljek, 12. aprila, ob 12. uri. Poudarek tokratne novinarske konference bo vaja kibernetske obrambe in strateškega odločanja Locked Shields 21.

Od 13. do 16. aprila bo v Sloveniji in v preko dvajsetih drugih državah sočasno potekala mednarodna vaja kibernetske obrambe in strateškega odločanja Locked Shields 21. Vajo organizira Natov Center odličnosti za kibernetsko obrambo (CCDCOE) iz Talina v Estoniji. V Sloveniji vajo na podlagi smernic CCDCOE organizira Ministrstvo za obrambo v sodelovanju s Sekcijo za kibernetsko varnost pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS). Vajo LS21 bosta predstavila vodja Službe za informatiko in komunikacije na MO mag. Viktor Sterle in vodja tehnične skupine na vaji LS21, Gregor Spagnolo, svetovalec za informacijsko varnost.

Novinarska konferenca bo potekala na spletni platformi Webex. Vse zainteresirane predstavnike medijev vljudno prosimo, da se z imenom in priimkom ter organizacijo, ki jo zastopajo, prek spletnega brskalnika prijavijo 10 minut pred začetkom, torej ob 11.50. Novinarsko konferenco bomo tudi v živo prenašali na kanalu YouTube MORS.

Gradivo, ki bo predstavljeno na video konferenci, bo po koncu predstavitve dostopno medijem.

Predstavnike medijev vabimo, da nas po povezavi spremljate tudi v prihodnje.

Več informacij: Borut Podgoršek, mobilni telefon 041 265 258