Skoči do osrednje vsebine

Novinarska konferenca Ministrstva za obrambo ob 1. marcu – dnevu civilne zaščite

spletni dogodek
Predstavnike medijev vabimo na tedensko virtualno novinarsko konferenco, ki bo v ponedeljek, 1. marca, ob 12. uri. Ob dnevu civilne zaščite bo dejavnosti sil za zaščito, reševanje in pomoč v lanskem letu podrobneje predstavil poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan.

V Sloveniji in tudi drugod po svetu 1. marec tradicionalno zaznamujemo kot dan civilne zaščite. Z njim želimo krepiti zavest javnosti o izpostavljenosti naravnim in drugim nesrečam ter o učinkoviti samozaščiti. Na ta dan splošno javnost spomnimo na vlogo, ki jo ima civilna zaščita pri varstvu pred nesrečami, in na pomen mednarodnega sodelovanja za zaščito človeka in njegovega okolja. Hkrati se ob dnevu civilne zaščite simbolično zahvalimo vsem, ki sodelujejo v sistemu zaščite, reševanja in pomoči. V Sloveniji je v sile za zaščito, reševanje in pomoč aktivno vključena več kot desetina prebivalstva.

Ker zaradi omejevanja okužbe s covidom-19 letos tradicionalne prireditve v počastitev dneva civilne zaščite ne bo, bomo seznam prejemnikov priznanj in nagrad na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami za leto 2020 medijskim hišam posredovali na novinarski konferenci.

 

Življenja rešujemo skupaj!

Novinarska konferenca bo potekala po spletni platformi Webex.  Vse zainteresirane predstavnike medijev vljudno prosimo, da se z imenom in priimkom ter nazivom medija prek spletnega brskalnika prijavijo 10 minut prej, ob 11.50. Novinarsko konferenco bomo v živo prenašali na kanalu YouTube MORS.

Video in slikovno gradivo, ki bo predstavljeno na video konferenci, bo po koncu predstavitve dostopno medijem.

Predstavnike medijev vabimo, da nas po povezavi spremljate tudi v prihodnje.

Več informacij: Aleš Sila, mobilni telefon 041 237 818