Skoči do osrednje vsebine

Del dobrodelnem spletnega dogodka »ZSŠDI kliče« tudi ministrica dr. Jaklitsch

Med 17. in 21. uro bo potekal dobrodelni spletni dogodku z naslovom »ZSŠDI kliče«, ki ga organizira Združenje slovenskih športnih društev v Italiji (ZSŠDI).

Virtualna oddaja, z geslom »Moj dar za šport«, vabi h konkretni solidarnosti z mladinskimi odseki zamejskih športnih društev. V štiri ure trajajočem spletnem maratonu bodo nastopili številni športniki, trenerji, člani odborov slovenskih športnih klubov, ambasadorji športnega gibanja, pa tudi posamezniki, ki so že prispevali v solidarnostni sklad, glasbeniki, pevci ter mnogi drugi. Z veseljem pa se bo ob 17.50 oglasila tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch.

Jutrišnji dogodek je primer odlične prakse, kako se na inovativen način soočiti z izzivi današnjega časa. Je dogodek, ki povezuje, spodbuja, obenem pa tudi opominja na pomen športne dejavnosti pri ohranjanju in krepitvi slovenske identitete v zamejstvu.

Spletni dogodek, ki ga bo vodil operativni tajnik združenja Evgen Ban, bo mogoče spremljati na Facebook kanalih Primorski_sport, Slosport in Skupaj zmoremo ter na istoimenskem kanalu na Youtubu.