Skoči do osrednje vsebine

Sodelovanje Slovenije v mednarodnih operacijah in misijah na Zahodnem Balkanu kot zgodba o uspehu

do
VNK, YouTube MORS
Predstavnike medijev vabimo na virtualno novinarsko konferenco, ki bo v torek, 9. februarja, ob 12. uri. Na njej bo generalni direktor Direktorata za obrambno politiko Uroš Zorko predstavil trenutne in prihodnje načrtovane aktivnosti Republike Slovenije v mednarodnih operacijah in misijah s poudarkom na Zahodnem Balkanu, predvsem na Kosovu ter v Bosni in Hercegovini.

Dan pred tem, v ponedeljek, 8. februarja, bosta pripadnike slovenskega kontingenta v operaciji Kfor na Kosovu obiskala minister za obrambo Matej Tonin in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš.

Novinarska konferenca bo potekala po spletni platformi Webex na povezavi https://mors.webex.com/join/vmr16webex. Vse zainteresirane predstavnike medijev vljudno prosimo, da se z imenom in priimkom ter nazivom medija preko spletnega brskalnika prijavijo 10 minut prej, ob 11.50. Novinarska konferenca bo v živo prenašana po kanalu YouTube MORS na naslovu https://www.youtube.com/user/morsstudio.

Ker želimo, da bi bila javnost sproti in pregledno seznanjena z aktualnimi vsebinami s področja dela obrambnega ministrstva, vključno s Slovensko vojsko ter Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje, pripravljamo redno tedensko obveščanje javnosti po novinarskih videokonferencah, ki praviloma potekajo vsak ponedeljek ob 12. uri.

Predstavnike medijev vabimo, da nas po povezavi spremljate tudi v prihodnje.

Več informacij: Aleš Sila, mobilni telefon 041 237 818