Skoči do osrednje vsebine

Učenje v živo v čezmejnem alpskem območju - Lombardija (II. Alpine Transnational Live Learning)

do
Virtualni dogodek
V okviru projekta A-RING, v katerem kot projektni partner sodeluje Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, bo 26. januarja 2021 potekal 2. v nizu dogodkov, ki smo jih poimenovali »učenje v živo«. Vsi zainteresirani deležniki na področju znanosti in inovacij v območju Alp vljudno vabljeni k udeležbi na virtualnem študijskem obisku italijanske dežele Lombardije.

Drugi v seriji dogodkov učenja v živo o prednostih in izzivih posameznih regij Alpskega območja na področju raziskav in inovacij, bo predstavitev italijanske dežele Lombardija, kjer bodo projektni partnerji, opazovalci in zainteresirani deležniki s področja znanosti in inovacij s celotnega območja Alp v živo spoznali delovanje inovacijskega ekosistema Lombardije ter vsebine in prioritetna področja njihove raziskovalne in inovacijske strategije.

Na podlagi posvetovanj z deležniki, ki so ga v zadnjih mesecih izvedli partnerji projekta A-RING, je bila umetna inteligenca izpostavljena kot ključna tema za alpsko regijo. Dogodek bo priložnost, da se osredotočimo na nastajajoče tehnologije, povezane z umetno inteligenco, in glavne izzive za njihov uspešen prenos v strategije pametne specializacije. Cilj dogodka, ki je odprt za vse zainteresirane deležnike, povezane s S3 strategijami, je izmenjava izkušenj o umetni inteligenci in njenem vključevanju v RIS3 2021-2027.

Obvezna registracija na virtualno delavnico: A-RING: Alpine Transnational Live Learning (google.com)

Dogodek bo potekal preko platforme Zoom: Avvia riunione - Zoom

Dogodek projekta A-RING bo sledil delavnici “Monitoring Digital Transformation: The role of Artificial Intelligence in the Industrial Modernization”, ki jo 25. januarja 2021 pripravlja Advanced Technologies for Industry (ATI). Povezava na dogodek in registracija.

Predstavitveni letak

Povezava do projekta A-RING

A-RING