Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša na uradnem obisku v Izraelu

do
Predsednik vlade Janez Janša bo v ponedeljek, 7. decembra 2020 in v torek, 8. decembra 2020 obiskal državo Izrael. Uradni obisk bo potekal na povabilo predsednika vlade Države Izrael Benjamina Netanyahuja, izraženo v čestitki predsednika izraelske vlade predsedniku vlade Janezu Janši aprila 2020 ob njegovem imenovanju na to funkcijo.

Obisk predstavlja potrditev dobrih in tradicionalno prijateljskih odnosov med državama in priložnost za izmenjavo mnenj in pogovore o ključnih zunanjepolitičnih temah (Sirija, Irak, Iran, Bližnjevzhodni mirovni proces) in nadaljnjemu sodelovanju na področjih kibernetske varnosti in umetne inteligence, kjer je Izrael ena vodilnih držav na svetu.

Uradni del obiska, 8. decembra 2020, bo namenjen pogovorom z gostiteljem, predsednikom vlade Države Izrael Benjaminom Netanyahujem, predsednikom Države Izrael Reuvenom Rivlinom in ministrom za zunanje zadeve Gabijem Ashkenazijem.

Pred začetkom uradnega obiska pa se bo predsednik vlade Janez Janša srečal s predstavniki podjetij na področju kibernetske varnosti in drugih uspešnih podjetij, ki mu bodo predstavili svoje delovanje in možnosti za sodelovanje s slovenskimi podjetji.