Skoči do osrednje vsebine

Preteklost na dosegu klika! Arhivska kulturna dediščina prilagojena za slepe in slabovidne kot primer dobre prakse na temo dostopnosti in inkluzivnosti

do
Spletna aplikacija Zoom
Predstavitev dobre prakse slovenskih arhivov glede dostopnosti arhivske kulturne dediščine in inkluzivnosti na spletnem strokovnem izpopolnjevanju z delavnico v organizaciji Službe za premično dediščino in muzeje pri Narodnem muzeju Slovenije 23. in 30. novembra 2020.

Strokovno izpopolnjevanje z delavnico o dostopnosti in inkluzivnosti v slovenskih muzejih in galerijah 

Služba za premično dediščino in muzeje pri Narodnem muzeju Slovenije 23. in 30. novembra 2020 pripravlja spletno strokovno izpopolnjevanje z delavnico na temo dostopnosti in inkluzivnosti v slovenskih muzejih in galerijah.

Ker trenutne razmere žal ne omogočajo srečanje v živo, bo dogodek potekal v dveh delih. Prvi del vključuje predstavitve predavateljev, ki so posnete vnaprej in so na ogled na spletni strani in You Tube strani organizatorja. Drugi del dogodka bo potekal interaktivno v obliki spletnih delavnic z uporabo aplikacije Zoom. Zaradi dela po skupinah je udeležba omejena na 25 udeležencev. Da pa bi omogočili čim večjo udeležbo, bo spletni dogodek potekal v dveh terminih:

  • Ponedeljek, 23. novembra 2020, ob 9. uri (Zoom), prijava do 20. novembra 2020;
  • Ponedeljek, 30. novembra 2020, ob 9. uri (Zoom), prijava do 27. novembra 2020.

Vabilo in navodila za prijavo najdete na spletni strani organizatorja.

Arhivska kulturna dediščina prilagojena za slepe in slabovidne kot primer dobre prakse na temo dostopnosti in inkluzivnosti

Na delavnici bo Antun Smerdel iz Arhiva Republike Slovenije, ki je zaposlen v okviru projekta vzpostavitve slovenskega javnega elektronskega arhiva (e-ARH.si: ESS 2016-2020), predstavil rezultate večletnih prizadevanj slovenskih arhivov na področju dostopnosti in inkluzivnosti ranljivih skupin. V okviru projekta e-ARH.si, ki ga sofinancira Evropski socialni sklad, si slovenski javnih arhivi prizadevamo, da bi bila arhivska kulturna dediščina našim uporabnikom dostopna kadarkoli in kjer koli, ne glede na uporabnikovo morebitno oviranost. Zato odpravljamo arhitektonske ovire naših objektov, kot tudi prilagajamo najrazličnejše tipe arhivskega gradiva, ki ga hranimo v naših zakladnicah spomina. Naša preteklost je na dosegu klika!

Dostopnost arhivske kulturne dediščine ranljivim skupinam