Skoči do osrednje vsebine

Pravičen prehod in okrevanje evropskih regij in mest (#ESPONweek 2020)

do
18. in 19. novembra 2020 bodo v sodelovanju med programom Evropsko omrežje za spremljanje prostorskega razvoja (ESPON) in nemškim predsedstvom Sveta Evropski Uniji (EU) potekale zanimive spletne razprave o nekaterih najbolj vročih temah na dnevnem redu EU.
 Pasica z logotipom ESPON in EU

Logotip ESPON

V tem okviru izpostavljamo:

18. november, 14.00 - 15.00: O združljivosti razogličenja in gospodarske tranzicijo regij in mest bo tekla interaktivna razprava v živo na družbenih omrežjih z ekonomistom Jeffreyem Sachsom z univerze v Kolumbiji in Markusom Kerberjem, državnim sekretarjem na nemškem zveznem ministrstvu za notranje zadeve, graditev in skupnost.

19. november, 10.30 - 11.30 Na okrogli mizi, ki bo potekala v živo, bodo svoje poglede na prihoden razvoje Evrope ter pravičen prehod predstavili komisarka za kohezijo in reforme Elisa Ferreira, predsednik Odbora regij Apostolos Tzitzikostas, evropski poslanec in nekdanji predsednik parlamenta EU Jerzy Buzek ter Volkmar Vogel, državni sekretar nemškega zveznega ministra za notranje zadeve, gradbeništvo in skupnost.

Program dogodka