Skoči do osrednje vsebine

Governance after shock (Upravljanje po šoku)

Klub CD, Ljubljana
Ministrstvo za javno upravo organizira konferenco z naslovom Governance after shock (upravljanje po šoku) v sklopu letne konference OECD o inovativnosti v javnem sektorju z naslovom Government after shock (vlada po šoku).
Valibo na konferenco Government after Shock, ki jo Ministrstvo za javno upravo skupaj s projektom Inovativen.si organizira v Klubu Cankarjevega doma 17. novembra 2020. Konferenca bo del globalnega dogodka organiziranega s strani OECD Opsi.

Napovednik konference Government after shock | Avtor MJU

Cilj dogodka bo ustvariti odprti dialog o izkušnjah glede upravljanja in dela v času kriznih razmer COVID-19 v javnem in zasebnem sektorju ter identifikaciji potrebnih sistemskih ali povsem praktičnih sprememb za bolj uspešno soočanje s kompleksnimi družbenimi, gospodarskimi, podnebnimi in drugimi izzivi v prihodnosti

Dialog bo organiziran na najvišji ravni z ministrom za javno upravo g. Boštjanom Koritnikom in visokimi predstavniki gospodarstva.

Tu se lahko prijavite na dogodek

Podlaga za pogovor bosta dve raziskavi, ki bosta izvedeni med javnimi uslužbenci v državni upravi in gospodarstvu o izkušnjah glede delovanja in dela v času izrednih razmer COVID-19. Na podlagi odzivov o tem kaj je delovalo dobro in kaj slabo, bodo zajeti tudi konkretni predlogi ukrepov za izboljšanje delovanja sistema državne uprave, krepitve kompetenc v obeh sektorjih, predlogi za krepitev partnerstev in oblikovanje kakovostnih celovitih rešitev. Vprašalnik za javne uslužbence v državni upravi bo na voljo tudi drugim državam, ki bodo lahko izvedle lastno   raziskavo in na dogodku delile svoje ugotovitve.  

Konferenca v Ljubljani bo ena od več kot 40 trenutno prijavljenih lokalnih dogodkov po svetu, katerih namen je vzpostaviti globalni dialog o potrebnih spremembah v delovanju vlad in sistemov državnih uprav. Z organizacijo dogodka se Slovenija ponovno uvršča na zemljevid držav, ki inovativnost v javnem sektorju prepoznavajo kot enega ključnih mehanizmov za povečanje produktivnosti dela in uspešno reševanje kompleksnih družbenih izzivov.

Udeleženci konference bodo javni uslužbenci, tudi iz drugih držav, in predstavniki gospodarstva, ki bodo imeli priložnost za dinamično izmenjavo mnenj, predlogov in deljenje izkušenj glede upravljanja in dela v času izrednih razmer COVID-19. Atmosfera dogodka bo odprta, iskrena, sodelovalna in motivacijska.

S sodelovanjem z AmCham Slovenija nadaljujemo večletno partnerstvo vzpostavljeno v okviru projekta Partnerstva za spremembe , ki bo svoj del programa nadaljeval takoj po tem dogodku.

Več o konferenci OECD lahko preberete tukaj

Iskalnik