Skoči do osrednje vsebine

Registracija: Outdoor turizem alpske regije

do
Omrežje občin "Povezanost v Alpah" in Mednarodna komisija za varstvo Alp CIPRA v okviru Alpske konvencije in v imenu nemškega Zveznega ministrstva za okolje, varstvo narave in jedrsko varnost organizirata dvodnevno online konferenco, ki bo potekala v času od 16. do 17. novembra 2020.

Outdoor aktivnosti, kot so  gorsko kolesarjenje, plezanje, pohodništvo, smučanje in turno smučanje so osnova turizma in pomemben gospodarski dejavnik v Alpah ter mnogih drugih krajih, vendar pa običajno potekajo na občutljivih naravnih območjih. Kako lahko outdoor športi postanejo gonila sila trajnostnega turističnega razvoja v alpskem prostoru? Kako lahko pri tem pomagajo destinacije, prebivalstvo in gospodarstvo? Kako bo na razvoj turizma v prihodnosti vplival COVID 19?

Z dobrimi primeri in inovativnimi pristopi bodo strokovnjaki iz znanosti in prakse razpravljali o outdoor turizmu prihodnosti. Predstavili bodo različne pristope in primere za trajnostni razvoj turizma iz celotne alpske regije. Spletna konferenca bo namenjen štirim tematskim sklopom, sodelujete pa lahko tudi v posameznih sklopih:

  • outdoor športi in turizem v času podnebne, okoljske in krize zaradi koronavirusa
  • kooperacije: z roko v roki za boljšo trajnost
  • moja, tvoja, naša gora in dolina: meje obremenitve in ukrepi usmerjanja kot instrument kriznega upravljanja
  • za trajnostni razvoj destinacij na področju Alp

Konferenca predstavlja enega od treh dogodkov v okviru Alpske konvencije, namenjenih trajnostnemu alpskemu turizmu v povezavi z zdravjem (2021, Bad Hofgastein / AT), športi na prostem (16-17 novembra 2020, online) in kulturo (28-30 septembra 2020, online)

Registracija na dogodek.

Po uspešni registraciji boste prejeli povezavo ZOOM za virtualno udeležbo na konferenci, in sicer 16. novembra 2020, tik pred dogodkom.
 
Podroben program in nadaljnje informacije o konferenci.