Skoči do osrednje vsebine

VI. Urbani forum: »Mesta kot generator trajnostnega in digitalnega razvoja Slovenije: Trajnostna mobilnost in razvoj pametnih mest«

Državni sekretar na Ministrstvu za okolje in prostor (MOP) Robert Rožac bo preko video povezave nagovoril udeležence VI. Urbanega foruma z naslovom »Mesta kot generator trajnostnega in digitalnega razvoja Slovenije: Trajnostna mobilnost in razvoj pametnih mest«.

Forum, ki ga organizirajo Združenje mestnih občin Slovenije, GFS Inštitut in MOP se bo posvetil konkretnim vprašanjem izvedbe pomembnih državnih in lokalnih projektov, ki vplivajo na razvoj mest in zaledja ter so ključni za dobro povezanost in za uspešen, zelen ter pravičen razvoj države. Za kakovost prostora in okolja in s tem boljše življenje prebivalcev je pomemben način, kako smo povezani in mobilni.  Zato bo poudarek foruma na posodobitvi železniške infrastrukture, razvoju javnega potniškega prometa in drugih področjih trajnostne mobilnosti v povezavi z digitalizacijo ter možnimi viri financiranja.

Pridruženi dogodek bo obeležitev 10. obletnice delovanja Združenja mestnih občin Slovenije. Častni pokrovitelj foruma in obletnice je predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor.

Dogodek bo potekal preko spleta, video prenos bo omogočen preko spletne strani.

Več informacij in program