Skoči do osrednje vsebine

Regijski obisk Vlade RS na Koroškem – program Ministrstva za okolje in prostor

Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak se bo v okviru regijskega obiska Vlade RS na Koroškem skupaj z državno sekretarko dr. Metka Gorišek sestal z župani občin Dravograd, Vuzenica, Prevalje in Črna na Koroškem; se udeležil delovnega posveta Vlade RS in zaključne javne tribune ter si ogledal gradbišče sanacije degradiranega območja Mercator – gradnja zimskega bazena in urbanega parka, gradbišče bloka neprofitnih stanovanj Polje, ureditev reke Meže v Občini Prevalje in sanacijo (preplastitev) atletske steze v Športnem parku Mežica.

Program obiska:

9.00     Minister mag. Vizjak se bo z državno sekretarko dr. Metko Gorišek sestal z županjo Občine Dravograd Marijano Cigale in županom Občine Vuzenica Franjom Golobom na temo »Oskrbe s pitno vodo v porečju Drave – projekt Drava«.

            Zaprto za javnost, možnost izjave za medije po srečanju, ob 9.20

Lokacija: Občina Dravograd, Trg 4. julija 7, Dravograd

9.30     Delovni posvet Vlade RS

            Skupinsko fotografiranje

Lokacija: Hotel Korošica, Otiški vrh 25d, Šentjanž pri Dravogradu

12.00   Minister in državna sekretarka si bosta skupaj z županom MO Slovenj Gradec Tilnom Kuglerjem ogledala gradbišče sanacije degradiranega območja Mercator – gradnja zimskega bazena in urbanega parka ter gradbišče bloka neprofitnih stanovanj Polje.

            Odprto za javnost, možnost izjave za medije

Lokacija: izhodiščna lokacija - Mercator center Slovenj Gradec, Ronkova 4a, Slovenj Gradec (https://goo.gl/maps/PqUXBKZqoPkP3VP87)

13.20   Minister in državna sekretarka se bosta na delovnem srečanju z županom Občine Prevalje Maticem Tasičem in podžupanom Občine Črna na Koroškem Matejem Pečnikom pogovarjala o projektu čistilne naprave v obeh občinah in sanaciji zg. Mežiške doline po svincu.

            Zaprto za javnost

Lokacija: Gostilna Brančurnik, Pri Brančurniku 1, Prevalje

14.40   Minister in državna sekretarka si bosta ogledala ureditev reke Meže v Občini Prevalje (poplavna varnost Drave – Meža z Mislinjo)

            Odprto za javnost, možnost izjave za medije

Lokacija: Nicina 10, Prevalje

15.15   Minister in državna sekretarka si bosta skupaj z županom Občine Mežica Dušanom Krebelom ogledala sanacijo (preplastitev) atletske steze v  Športnem parku Mežica.

            Odprto za javnost, možnost izjave za medije

Lokacija: Športni park Mežica,  Trg 4. aprila 4a, Mežica.

16.05   Minister in državna sekretarka se bosta na sestanku z županjo Občine Črna na Koroškem Romano Lesjak govorila o izgradnji čistilne naprave in učinkov trenutnih in nadaljnjih sanacijskih ukrepih v zgornji Mežiški dolini.

            Zaprto za javnost, možnost izjave za medije po srečanju, ob 16.40

Lokacija: Občina Črna na Koroškem, Center 101, Črna na Koroškem

18.00   Zaključno srečanje

            Odprto za medije

            Lokacija: Športna dvorana Mežica, Partizanska cesta 16, Mežica

 

Več informacij: Janja Pavlin, vodja Službe za odnose z javnostmi, MOP – 051/687-291.

 

Predstavnike medijev, ki bodo spremljali program obiska, naprošamo, da na e-naslov: info.ukom@gov.si sporočijo ime in priimek, naslov stalnega prebivališča ter kontaktno telefonsko številko. Ob tem naprošamo, da se ob obisku posamezne lokacije držite preventivnih priporočil NIJZ (uporaba maske, razkuževanje rok in varnostna razdalja).