Skoči do osrednje vsebine

Slovesna podelitev priznanj XVIII. nagradnega natečaja Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu za diplomska, magistrska in doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in po svetu.

Državni svet, Šubičeva 4, Ljubljana
V torek, 22. septembra 2020, ob 10. uri bo v dvorani Državnega sveta (Šubičeva 4, Ljubljana) potekala slovesna podelitev priznanj XVIII. nagradnega natečaja Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu za diplomska, magistrska in doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in po svetu.

Strokovna komisija je natančno pregledala vsa prijavljena dela in predlagala, da se letos podeli druga nagrada s področja Slovencev v izseljenstvu in vse tri nagrade ter še posebna pohvala s področja Slovencev v zamejstvu.

Na dogodku bosta zbrane nagovorila tudi predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca in ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch. V okviru slovesnosti bodo nagrajenke na kratka predstavile tudi nagrajena dela.

INFORMACIJE ZA MEDIJE 

Vljudno vas prosimo, da nam zaradi zagotovitve ustreznih ukrepov za varovanje zdravja predhodno (z navedbo imena, naslova, kraja bivanja in telefonske številke) sporočite, kdo se bo udeležil novinarske konference, in sicer najkasneje do ponedeljka, 21. julija, do 10. ure na elektronski naslov pr.urad.slovenci@gov.si, za kar se vam že vnaprej lepo zahvaljujemo

Vabljeni!