Skoči do osrednje vsebine

Čista obala 2020

do
V soboto se bo odvila enajsta prostovoljna čistilna akcija slovenske obale ČISTA OBALA 2020 v organizaciji Zavoda Tri niti in Inštituta za vode RS, s podporo Ministrstva za okolje in prostor in organizacije Ocean Conservancy. DRSV akcijo podpira in pri njej aktivno sodeluje že peto leto zapored, tudi z odvozom in ravnanjem z zbranimi odpadki ter čiščenjem obalne linije.

Akcija poteka na območju vseh obalnih občin. Tudi to leto se bo akcija izvajala v sklopu največje svetovne prostovoljne čistilne akcije obal, morij in jezer - International Coastal Cleanup Day (ICC), ki med čiščenjem zbira tudi podatke o količinah in tipu zbranih odpadkov. Posebnost čiščenja obal na način ICC je v tem, da se obale ne samo čistijo, pri tem se zbira tudi podatke o količinah in tipu zbranih odpadkov. Mednarodni dan čiščenja obal (ICC) je največja prostovoljna čistilna akcija na svetu, ki poteka vsako leto tretjo soboto v septembru, ko prostovoljci z vsega sveta organizirajo čiščenje obal morja, rek in jezer.

Zaradi okoliščin letos druženje po akciji odpade.

Zaradi logistike dogodka so prijave obvezne. Zato naj se vsi prostovoljci na akcijo prijavijo na email: uros.robic@izvrs.si.
Vabljeni!