Skoči do osrednje vsebine

Strokovni posvet Skrivnost Gruberjeve palače

do
Simpozij bo potekal kot video konferenca
Odkrijte skrivnost Gruberjeve palače na celodnevnem strokovnem posvetu, ki ga 8. septembra 2020 organizirata Arhiv Republike Slovenije in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije (Restavratorski center in Raziskovalni inštitut).
Detajl restavrirane poslikave Alegorija trgovine, obrti in tehnike baročnega slikarja Andreja Herrleina v Gruberjevi palači. Prikazan je angel s sekstanstom.

Restavratorski poseg na kupoli Gruberjeve palače. Detajl restavrirane poslikave Alegorija trgovine, obrti in tehnike baročnega slikarja Andreja Herrleina v Gruberjevi palači. | Avtor: Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije

Skrivnost Gruberjeve palače

Spoštovani strokovnjaki in ljubitelji kulturne dediščine,

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije (Restavratorski center in Raziskovalni inštitut) in Arhiv Republike Slovenije 8. septembra 2020 organizirata strokovni posvet Skrivnost Gruberjeve palače.

Številni domači in tuji strokovnjaki vam bodo predstavili Herrleinovo poslikavo Alegorija trgovine, obrti in tehnike v kontekstu novega odkritja – podpisa Kremser-Schmidta.

Poseben sklop predavanj bo ob tem posvečen naravoslovnim raziskavam in konservatorsko-restavratorskim posegom na poslikavi.

Strokovni posvet bo potekal kot video konferenca, dostop do gradiv in tehnična navodila za sodelovanje vam bomo posredovali po zaključku zbiranja prijav.

Program in prijavnico najdete v spletni povezavi. Pohitite s prijavo, saj je število mest omejeno. Rok prijave je 2. september 2020.