Skoči do osrednje vsebine

Posvet predsednika vlade Janeza Janše z župani in županjami občin ter direktorji in direktoricami regionalnih razvojnih agencij

Predsednik vlade Janez Janša bo v četrtek, 20. avgusta 2020, ob 11. uri, v Kongresnem centru Brdo pri Kranju organiziral posvet z občinami in razvojnimi agencijami o projektih in naložbah, za katere bo Slovenija namenila sredstva iz evropskega svežnja za okrevanje po koronski krizi, in sicer z namenom, da bi Slovenija najbolj učinkovito počrpala težko izpogajana sredstva EU.

Na omenjenem sestanku bodo člani ožje delovne skupine za usklajevanje investicij iz EU sredstev podrobneje predstavili vsebine in prihodnje aktivnosti v okviru Večletnega finančnega okvira 2021-2027 in instrumenta za okrevanje in prisluhnili predlogom s strani županom in razvojnih agencij.

Zbrani župani in županje občin ter direktorji in direktorice razvojnih agencij se bodo v pogovorih osredotočili predvsem na okrevanje po pandemiji, krepitvi zelene EU, digitalni transformaciji in posebni podpori regionalnim in nacionalnim ukrepom z učinkom v lokalnih skupnostih.

30 minut po zaključku posveta bo pred vhodom v kompleks Kongresnega centra Brdo pri Kranju potekala izjava za medije ministra, pristojnega za razvoj in EU kohezijsko politiko, Zvoneta Černača.