Skoči do osrednje vsebine

Obisk ministra Vizjaka v Pivki in Postojni

Minister mag. Andrej Vizjak in državna sekretarka dr. Metka Gorišek bosta obiskala občini Pivka in Postojna. V sklopu obiska bosta najprej prisotna na predaji rekonstruiranega mostu čez reko Reko v vasi Suhorje, nato bo sledilo srečanje z župani in direktorji komunal na temo vodooskrbe obale oz. vodnega zajetja na Suhorci. Ob koncu obiska se bosta srečala še s predsednikom upravnega odbora Postojnske jame na temo spremembe uredbe, promenade parka in okoljskih vplivov.

9.00 Minister bo nagovoril udeležence predaje namenu prenovljenega mostu čez reko Reko v vasi Suhorje.9.00 Minister bo nagovoril udeležence predaje namenu prenovljenega mostu čez reko Reko v vasi Suhorje.

Odprto za javnost

Lokacija: Most za Suhorje, v neposredni bližini hišne številke Buje 2, Vremski Britof

9.50 Srečanje z župani občin Pivka, Ilirska Bistrica, Hrpelje-Kozina, Divača, in Postojna ter direktorji Javnega podjetja Kovod, Komunale Sežana in Komunale Ilirska Bistrica na temo vodooskrbe obale, zajetje Padež oziroma Suhorca in povezava vodovodov v enotni sistem

Zaprto za javnost

Lokacija: Park vojaške zgodovine, Kolodvorska cesta 51, Pivka

11.20 Izjava za medije

Lokacija: Park vojaške zgodovine, velika sejna soba, Kolodvorska cesta 51, Pivka

12.30 Srečanje s predsednikom upravnega odbora Postojnske jame d. d., g. Marjanom Batageljem na temo spremembe Uredbe o koncesiji za rabo naravnih vrednot Postojnski jamski sistem in Predjamski jamski sistem; promenade parka in okoljskih vplivih na reko Pivko in jamo.

Zaprto za javnost

Lokacija:  Hotel Jama, Jamska cesta 28, Postojna