Skoči do osrednje vsebine

Novinarska konferenca ob sprejemu ASEF štipendistov pri ministrici dr. Heleni Jaklitsch

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu
V petek, 24. julija, ob 11. uri bo v sejni sobi Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu na Erjavčevi 15 novinarska konferenca ob letošnjem sprejemu ASEF štipendistov pri ministrici za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Heleni Jaklitsch.

Najprej bo zbrane pozdravila in jim namenila nekaj besed ministrica dr. Jaklitsch.

Dr. Jure Leskovec, eden od ustanoviteljev in član odbora direktorjev Ameriško-slovenske izobraževalne fundacije bo predstavil programe, prek katerih mladi slovenskih korenin iz sveta prihajajo v Slovenijo, kjer ob spoznavanju domovine svojih prednikov navezujejo tudi profesionalne stike na svojem študijskem ali delovnem področju.

Svoje izkušnje z izmenjavo ter svojo vizijo slovenstva doma in po svetu v prihodnosti bosta v nadaljevanju delila dva štipendista slovenskih korenin, ki prihajata iz ZDA in Argentine in prav te dni v Sloveniji nabirata nova znanja in izkušnje.

Spregovoril bo tudi eden izmed ASEF mentorjev prof. dr. Jernej Ule, profesor molekularne nevroznanosti na University College London (UCL), vodja raziskovalne skupine na Inštitutu Francis Crick in na Kemijskem inštitutu, ki je trenutno v Sloveniji, sicer pa v letošnjem letu gosti ASEF štipendistko, ki na izmenjavo prihaja iz Slovenije.

INFORMACIJE ZA MEDIJE

Vljudno vas prosimo, da nam zaradi zagotovitve ustreznih ukrepov za varovanje zdravja sporočite število in imena oseb, ki se bodo udeležile novinarske konference, in sicer najkasneje do petka, 24. julija, do 9. ure na elektronski naslov pr.urad.slovenci@gov.si, za kar se vam že vnaprej lepo zahvaljujemo 

Vabljeni!