Skoči do osrednje vsebine

Minister mag. Matej Tonin si bo v Divači ogledal vajo prostovoljnih gasilcev, ki se v enoti ICZR v Sežani usposabljajo za gašenje požarov v naravnem okolju

Sežana - Izobraževalni center zaščite in reševanja Sežana
Divača - letališče (za medije)
Minister za obrambo mag. Matej Tonin bo jutri, v sredo, 22. julija, obiskal enoto Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje (ICZR) v Sežani.

Po predstavitvi enote in seznanitvi s požarno ogroženostjo naravnega okolja in rešitvami iz državnega načrta, pripravami na požarno sezono ter videonadzorom Kras si bo na letališču v Divači ob 10.30 ogledal praktično usposabljanje prostovoljnih gasilcev, ki se v enoti ICZR v Sežani usposabljajo po programu Dopolnilnega usposabljanja gasilcev za gašenje požarov v naravnem okolju, ki ga v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Zavodom za gasilno in reševalno službo Sežana organizira Gasilska zveza Slovenije.

Predstavnike medijev vabimo na ogled praktičnega usposabljanja gasilcev. Po ogledu vaje bo organizirana izjava ministra za medije. Predstavnike medijev prosimo, da v povezavi z aktivnostmi za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom pridete na letališče v Divači ob 10.15.

Več informacij: mag. Jerica Pavšič, mobilni telefon 041 265 575

Vabljeni!