Skoči do osrednje vsebine

Neformalni svet okoljskih ministrov

do
Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak se bo udeležil neformalnega zasedanja Sveta EU za okolje v času predsedovanja Nemčije, ki bo potekalo preko videokonference.

Ministri bodo nadaljevali razpravo o prispevku okoljskih in podnebnih politik k okrevanju evropskega gospodarstva in k izgradnji bolj odporne družbe. Uvodoma bodo ministri naslovili vprašanje kako v času spremenjenih okoliščinah po pandemiji Covid-19 doseči zeleno prenovo za bolj trajnostno Evropo, kot jo predvideva Evropski zeleni dogovor. Slovenija se zavzema, da se v ospredje okrevanja postavi razvoj, trajnostne investicije, krožno gospodarstvo in digitalizacijo. V nadaljevanju bodo ministri v tem okviru razpravljali  tudi o priložnostih, ki jih v tem okviru ponuja digitalizacija na področju okoljskih in podnebnih politik.

Ministri bodo na zasedanju drugi dan nadaljevali razpravo o predlogu evropskega podnebnega zakona,  ki bo omogočil prehod v nizkoogljično in krožno gospodarstvo ter doseganje cilja ogljične nevtralnosti do leta 2050, kar predstavlja eno izmed prioritet nemškega predsedovanja.