Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani bo Republiki Sloveniji doniralo obrazne vizirje

Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani bo jutri, v četrtek, 21. maja, v Državnem logističnem centru URSZR Republiki Sloveniji predalo donacijo 1.660 obraznih vizirjev, ki jih je zagotovilo slovensko podjetje 3D Solutions.

Gre za prvo od načrtovanih donacij, s katero želi ameriško veleposlaništvo oziroma njegova Pisarna za obrambno sodelovanje, ki deluje na Ministrstvu za obrambo, izraziti podporo Republiki Sloveniji v boju z epidemijo covid-19 ter simbolično potrditi uspešno dolgoletno sodelovanje med državama.

Ameriška veleposlanica Lynda C. Blanchard bo navedeno donacijo v Državnem logističnem centru URSZR predala predsednici Upravnega odbora Skupnosti socialnih zavodov Slovenije mag. Meliti Zorec, saj bo v celoti namenjena domovom za starejše po Sloveniji.

Ob izročitvi donacije bosta jutri, v četrtek, 21. maja, ob 11. uri v Državnem logističnem centru URSZR, Roje, organizirana fototermin in izjava za medije, na kateri bodo o donaciji več povedali veleposlanica Lynda C. Blanchard, državni sekretar na MO Uroš Lampret, državni sekretar na MDDSZEM Cveto Uršič in predsednica UO SSZ mag. Melita Zorec.