Skoči do osrednje vsebine

Minister za obrambo Karl Erjavec se bo v Zagrebu udeležil dvodnevnega neformalnega zasedanja ministrov za obrambo EU

do
Hotel Westin, Zagreb
Minister za obrambo Karl Erjavec se bo v sredo, 4., in v četrtek, 5. marca, v Zagrebu udeležil neformalnega zasedanja ministrov za obrambo EU.

Ministri bodo v sredo v okviru delovne večerje razpravljali o trenutnih operativnih prioritetah s poudarkom na novo načrtovani operaciji v Sredozemlju in pri tem izmenjali mnenja ter stališča o trenutnih varnostnih izzivih in promociji mednarodne stabilnosti. Pri pogovoru bosta sodelovala tudi generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg in generalni podsekretar ZN za mirovne operacije Jean-Pierre Lacroix.

Naslednji dan bo na prvem delovnem zasedanju na podlagi pisma, poslanega s strani Visokega predstavnika Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko ministrom za obrambo EU, potekal pogovor o obrambnih prioritetah EU.

Na drugem delovnem zasedanju bodo ministri razpravljali o strateškem pregledu Stalnega strukturnega sodelovanja (PESCO) ter o strateškem kompasu, katerega namen je usmerjanje implementacije dogovorjenega Nivoja ambicij na področju evropske obrambe in varnosti ter zagotavljanje, da imajo različne evropske obrambne iniciative zaželene učinke.


Več informacij: Aleš Sila, telefon 041 327 818