Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade na sejmu Ambient Ljubljana in Dom plus

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo danes, 6. novembra 2019, ob 13. uri nagovoril zbrane na slavnostnem odprtju jubilejnega 30. sejma notranje opreme in pohištva Ambient Ljubljana in četrtega graditeljskega sejma Dom plus. Predsednik vlade bo podelil tudi nagrade mladim, še neuveljavljenim oblikovalcem oziroma arhitektom.

Gospodarsko razstavišče bo od srede, 6. novembra, do nedelje, 10. novembra, v znamenju 30. sejma pohištva in notranje opreme Ambient Ljubljana in četrtega sejma Dom Plus s stavbnim pohištvom, ogrevalno in hladilno tehniko ter montažnimi hišami. Skupno se bo na sejmih predstavilo 222 podjetij iz 21 držav.

Organizatorji zagotavljajo pester spremljevalni program, saj med drugim predstavljajo tudi projekte s skupnim imenovalcem Top. To so razstava petih oblikovalsko izstopajočih izdelkov po izboru posebne mednarodne komisije Top 5, borza in razstava mladih, še neuveljavljenih arhitektov, oblikovalcev in drugih kreativcev Top ideje ter brezplačno arhitekturno svetovanje Top arhitekt.

Obiskovalcem bo vse dni na voljo brezplačno svetovanje svetovalcev in strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK in mreže En svet Eko sklada. Poleg tega bodo ves čas potekale tudi samodejne predstavitve in predavanja z aktualnimi vsebinami s področja graditeljstva.

Prireditev se bo začela ob 13. uri na Gospodarskem razstavišču (Dunajska cesta 18) v Ljubljani.

Dodatne informacije za novinarje: Luka Schnabl, svetovalec predsednika vlade za odnose z javnostmi (e-pošta: luka.schnabl@gov.si; tel. št.: +386 30 423 499)