Skoči do osrednje vsebine

Konferenca o promociji mediacije z naslovom: »Ovire za uveljavitev mediacije v Sloveniji in v EU«

do
Fakulteta za upravo, Gosarjeva ulica 5, Ljubljana

Ministrstvo za pravosodje v sodelovanju z Društvom mediatorjev Slovenije pripravlja dvodnevno Konferenco o promociji mediacije z naslovom:  »Ovire za uveljavitev mediacije v Sloveniji in v EU«, ki bo potekala v sredo, 6. 11. 2019 in v četrtek 7. 11. 2019, na Fakulteti za upravo, s pričetkom ob 9. uri.

V okviru konference bosta prvi dan predavala vodja delovne skupine za mediacije pri CEPEJ in predsednica združenja Gemme. V istem dnevu bosta izvedeni delavnici na temo »Promocija mediacije« in »Prikaz primera mediacije v odškodninskem sporu (delavnica se bo snemala).

Drugi dan konference bo potekala delavnica na temo »Ovire za uveljavitev mediacije in razlogi za obvezno mediacijo« in »Bodočnost pravniškega poklica«. Popoldanski del konference pa bo sestavljen iz treh delavnic, ki jih bodo vodili mednarodni strokovnjak iz tujine in slovenski strokovnjaki s področja mediacij.

Na delavnicah bodo sodelovali odvetniki, mediatorji, gospodarstveniki, predstavnik Ministrstva za pravosodje, predstavniki sodišč, visokošolka učiteljica, vodja delovne skupine za mediacije pri CEPEJ, predsednica združenja Gemme.

Prijave sprejema Društvo mediatorjev Slovenije na naslov:  drustvo.mediatorjev@gmail.com

Prijavni obrazec je objavljen na spletni strani Društva mediatorjev Slovenije https://www.slo-med.si/sites/default/files/files/konferenca_o_promociji_mediacije-_prijavni_obrazec.pdf

Dogodek bo odprt za medije.

Vljudno vabljeni.