Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na dogodek v okviru 74. zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov pod naslovom »Umetna inteligenca: tehnologija v službi človeštva; vzpostavljanje pravnih standardov« v New Yorku

do
New York

Republika Slovenija skupaj s Svetom Evrope ter UNESCO v New Yorku 28. 10. 2019 organizira stranski dogodek v okviru Mednarodnih pravnih dni 74. zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov pod naslovom »Umetna inteligenca: tehnologija v službi človeštva; vzpostavljanje pravnih standardov«, ki ga bo moderiral državni sekretar na Ministrstvu za pravosodje Gregor Strojin.

Namen razprave je kritični razmislek o izzivih in priložnostih, ki jih umetna inteligenca (AI) prinaša posameznikom in družbi. Poudarek bo dan obravnavi pravnih in etičnih vprašanj, ki spremljajo sedanjo in potencialno uporabo AI v naši družbi, ter opredelitev potencialne poti za naprej. Gradila bo na že dosedanjem napredku predvsem Sveta Evrope na tem področju, kjer je bila že leta 2018 sprejeta Evropska etična listina o uporabi umetne inteligence v pravosodnih sistemih in njihovem okolju, ter v okviru katerega začenja v novembru 2019 delovati ad hoc odbor za umetno inteligenco CAHAI, ki bo pripravil oceno možnosti in elemente za morebiten pravni okvir regulacije na tem področju.

Vabilo z informacijo o načinu prijave na dogodek najdete v prilogi (rok za prijave: 23. 10. 2019).