Skoči do osrednje vsebine

Ministrica za pravosodje na delovnem obisku v Novi Gorici

do
Nova Gorica

Ministrica za pravosodje Andreja Katič bo v petek, 11. oktobra 2019, obiskala pravosodne organe v Novi Gorici.

Ob 10. uri se bo ministrica na sedežu zunanjega oddelka Državnega odvetništva v Novi Gorici srečala z vodjo oddelka, višjo državno odvetnico Heleno Kodela Rupnik.

Sledilo bo srečanje s predsednikom Okrožnega sodišča Nova Gorica Goranom Klavoro. Na sestanku bodo prisotne tudi predsednice okrajnih sodišč Ajdovščina, Idrija, Tolmin ter predsednik okrajnega sodišča Nova Gorica.

Ministrica si bo po sestanku ogledala novo ureditev dostopa za funkcionalno ovirane osebe. 

Leta 2017 je bila izdelana projektna naloga za ureditev neoviranega dostopa, vstopa in uporabe objektov pravosodnih organov funkcionalno oviranim osebam na 34 lokacijah, ki predstavlja podlago za postopno naročanje projektne dokumentacije za ureditev dostopov za invalide in nato tudi za samo izvedbo dostopov. Še v istem letu je Ministrstvo za pravosodje pristopilo k izdelavi projektne dokumentacije za dobavo, montažo in zagon dvigala v objektu Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Dela na omenjenem objektu so bila končana v začetku letošnjega leta.  

Predvidoma ob 12.30 se bo ministrica za pravosodje srečala z vodjo Okrožnega državnega tožilstva Nova Gorica Damijano Bandelj.

Ob 13.30 bo ministrica s sodelavci obiskala Zavod za prestajanje kazni zapora Koper, oddelek Nova Gorica.

Ministrica Katič se bo ob zaključku delovnega obiska v Novi Gorici sestala tudi z županom Mestne občine Nova Gorica dr. Klemnom Miklavičem.