Skoči do osrednje vsebine

Luče vstopajo v mednarodno mrežo Gorniške vasi

Na novinarski konferenci ob vstopu občine Luče v mednarodno mrežo Gorniške vasi bo kot predstavnica MOP sodelovala Blanka Bartol. Novinarska konferenca bo potekala v muzeju na prostem v Lučah

Mednarodna mreža Gorniške vasi (Bergsteigerdörfer) združuje kraje, ki svoj turizem razvijajo na temeljih gorniške tradicije, predvsem pa osnovnih gorniških dejavnosti, brez velike turistične infrastrukture in s trajnostnim pristopom. Zavedajo se potrebe po harmoniji med naravo in človekom, pri čemer človek spoštuje zmožnosti narave, zato je moto gorniških vasi: manj in zato bolje. Gorniške vasi tako na poseben način izpolnjujejo cilje Alpske konvencije, ki stremi k trajnostnemu razvoju v celotnem alpskem prostoru.

Uradna pristopna slovesnost ob vstopu občine Luče med gorniške vasi bo v soboto 28. 9. 2019 v Kulturni dvorani Luče ob 10.30 uri. Udeležence bo nagovorila tudi generalna direktorica Direktorata za prostor, graditev in stanovanja Barbara Radovan. Ves dan bo v Lučah potekal tudi spremljevalni program.   

 Več informacij Planinska zveza Slovenije