Skoči do osrednje vsebine

Na Ministrstvu za obrambo bo izvršni direktor Evropske obrambne agencije

Na Ministrstvu za obrambo bo v sredo, 18. septembra, na delovnem obisku izvršni direktor Evropske obrambne agencije Jorge Domecq z delegacijo. V okviru delovnega srečanja, ki je namenjeno razpravi o ključnih evropskih iniciativah s področja varnosti in obrambe, bo izvršnega direktorja agencije sprejel tudi minister za obrambo Karl Erjavec.

Glavne teme pogovorov obeh delegacij bodo obrambne iniciative, in sicer vzpostavitev procesa usklajenega letnega pregleda na področju obrambe (CARD), Stalno strukturno sodelovanje (PESCO) in Evropski obrambni sklad, pa tudi implementacija prednostnih nalog s področja razvoja zmogljivosti EU. Delegaciji bosta govorili o slovenskem sodelovanju v projektih in programih Evropske obrambne agencije, med drugim tudi o slovenskem predlogu vzpostavitve omrežja z energetskimi vozlišči za večjo obrambno odpornost, ki skladno s prizadevanji EU glede izgradnje nizkoogljične skupnosti predvideva zagotovitev alternativnega vira energije oboroženim silam.

Ob srečanju ministra za obrambo Karla Erjavca in izvršnega direktorja Evropske obrambne agencije Jorgeja Domecqa bo v sredo, 18. septembra, ob 11. uri fototermin. Fotografe prosimo, da so na Ministrstvu za obrambo, Vojkova cesta 55, Ljubljana, najpozneje ob 10.45.