Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade na inavguraciji novega krioelektronskega mikroskopa

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo v petek, 6. septembra 2019, na Kemijskem inštitutu nagovoril zbrane na inavguraciji novega krioelektronskega mikroskopa.

Novi krioelektronski mikroskop, ki ga bodo namestili na Kemijskem inštitutu, je izjemno pomembna raziskovalna naprava, saj bo močno dvignila kakovost raziskav na različnih raziskovalnih področjih, tako na akademskih institucijah kot v industriji, in s tem obogatila znanstveni prostor v Sloveniji in širši regiji.

Poleg inavguracije novega krioelektronskega mikroskopa bodo na inštitutu gostili še minisimpozij, posvečen krioelektronski mikroskopiji, z naslovom »Novosti na področju krioelektronske mikroskopije«. Osrednji predavatelj bo Nobelov nagrajenec za kemijo v letu 2017 Joachim Frank.

Dogodek, inavguracija novega krioelektronskega mikroskopa, bo potekal na Kemijskem inštitutu (Hajdrihova 19, Ljubljana) z začetkom ob 13.30.

Dodatne informacije za medije:
Nika Vrhovnik, svetovalka predsednika vlade za odnose z javnostmi (e-pošta: nika.vrhovnik@gov.si; mob. tel. +386 51 610 555)