Skoči do osrednje vsebine

Napoved dogodkov Ministrstva za obrambo, 6. - 13. september 2019

do
Napoved dogodkov je okvirna, saj med tednom lahko pride do sprememb. Prosimo vas, da zato spremljate vabila na določene dogodke, ki jih pošiljamo medijem in objavljamo na spletnih straneh gov.si dan pred dogodkom.

Ljubelj, petek, 6. september
Minister za obrambo Karl Erjavec se bo udeležil srečanja gasilskih reševalcev, gasilcev, policistov in vojske Slovenije in Avstrije, ki bo na starem Ljubelju.

Piran, petek, 6., in sobota, 7. september
430. mornariški divizion bo v Piranu med 10. in 17. uro pripravil več statičnih in dinamičnih predstavitev vojaške opreme in oborožitve.

Metlika, nedelja, 8. september
Minister za obrambo Karl Erjavec bo osrednji govorec na svečani akademiji ob 70-letnici Gasilske zveze Slovenije, ki bo v Kulturnem domu Metlika. Sledila bo svečanost ob 150-letnici gasilstva na Slovenskem, na kateri bo osrednji govorec premier Marjan Šarec. Minister za obrambo se bo ob tej priložnosti srečal tudi z županom Občine Metlika.

Ljubljana, ponedeljek, 9. september
Minister za obrambo Karl Erjavec se bo srečal s predsednico Parlamenta Republike Latvije Inaro Murniece.

Bruselj, Belgija, od ponedeljka, 9., do srede, 11. septembra
Skupina pripadnikov slovenskega sistema zaščite in reševanja bo na strokovnem obisku v Bruslju. Obiskali bodo Stalno predstavništvo Republike Slovenije pri EU, Svet EU, Evropsko komisijo, Generalni direktorat Evropske komisije za humanitarno pomoč in civilno zaščito ter evropski center za krizno odzivanje. Sestali se bodo tudi z evropskim komisarjem za humanitarno pomoč in krizno upravljanje Hristosom Stilianidesom.

Ljubljana, sreda, 11. september
Parlamentarni odbor za obrambo bo obravnaval predlog nove Resolucije o strategiji nacionalne varnosti Republike Slovenije. Razprave se bosta udeležila minister za obrambo Karl Erjavec in načelnica Generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc.

Ljubljana, petek, 13. september
Minister za obrambo Karl Erjavec in načelnica Generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc se bosta udeležila slovesnosti in uradne večerje ob začetku konference Vojaškega odbora Nata v sestavi načelnikov generalštabov vseh zavezniških vojsk in najvišjih vojaških predstavnikov Nata. Na slovesnosti, ki bo v Narodni galeriji, bo osrednji govorec predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.