Skoči do osrednje vsebine

Simpozij strokovnih inštitutov Kitajske ter srednje in vzhodnoevropskih držav na visoki ravni letos ponovno v Sloveniji

do
Na Bledu bo ob robu Blejskega strateškega foruma 3. in 4. septembra potekal 6. simpozij strokovnih inštitutov Kitajske ter srednje in vzhodnoevropskih držav na visoki ravni. Udeleženci bodo obravnavali sodelovanje v okviru Platforme 17 + 1 skozi prizmo dvostranskih odnosov, regionalnega sodelovanja in odnosov med Kitajsko in EU. Dogodek, ki ga gostijo Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, Kitajska akademija za družbene vede in Sekretariat za sodelovanje med Kitajsko ter državami srednje in vzhodne Evrope, poteka v organizaciji IEDC – Poslovne šole Bled, Mreže strokovnih inštitutov Kitajske in držav srednje in vzhodne Evrope ter Inštituta za evropske študije Kitajske akademije za družbene vede.

Gre za že šesto v nizu srečanj raziskovalnih in strokovnih inštitutov na Kitajskem in v državah srednje in vzhodne Evrope. Slovenija je leta 2014 gostila drugo tovrstno srečanje na visoki ravni.

Dvodnevni simpozij na Bledu bo razdeljen na tematske sklope, ki bodo posvečeni Platformi 17 + 1 in trajnemu razvoju odnosov med Kitajsko in EU, inovativnemu in trajnostnemu razvoju sodelovanja v okviru Platforme 17 + 1 ter obetom za Platformo 17 + 1. Nosilcem odločanja, predstavnikom podjetij ter raziskovalcem in predstavnikom civilne družbe bo ponudil priložnost za izmenjavo dobrih praks in najnovejših analiz o možnostih za sodelovanje med Kitajsko ter državami srednje in vzhodne Evrope.