Skoči do osrednje vsebine

Promocija Pravne države in demokracije skozi stripovsko izdajo Ustave RS

do
2. septembra 2019, ob 9.30 na Osnovi šoli Prežihovega Voranca v Ljubljani
3. septembra ob 9.30 Ustavo v stripu predala sedmošolcem OŠ Šalek v Velenju
Ob izdaji ponatisa Ustave v stripu bo Ministrica za pravosodje Andreja Katič skupaj z ustavnim sodnikom prof. dr. Matejem Accettom, ob začetku šolskega učencem sedmega razreda podelila tiskano izdajo Ustave v stripu.

Ministrica Katič in ustavni sodnik Accetto bosta Ustave v stripu delila na prvi šolski dan, v ponedeljek 2. septembra 2019, ob 9.30 na Osnovi šoli Prežihovega Voranca v Ljubljani (Prežihova ulica 8, 1000 Ljubljana).

Prav tako pa bo ministrica Katič, v torek 3. septembra ob 9.30 Ustavo v stripu predala sedmošolcem OŠ Šalek v Velenju (Šalek 87, 3320 Velenje).

Ustava v stripu je skupni projekt Državnega zbora in Ustavnega sodišča RS ob 20. obletnici sprejetja Ustave Republike Slovenije. V prvi tiskani verziji Ustave v stripu, je bilo v oktobru 2017 natisnjenih 4.500 izvodov v slovenskem jeziku.

Na podlagi velikega povpraševanja s strani šol in knjižnic smo se odločili za ponatis Ustave v stripu in prevod v angleški, madžarski in italijanski jezik.

Ustava v stripu se delno financira s pomočjo Evropske Unije, in sicer iz Evropskega socialnega sklada, iz operacije Učinkovito pravosodje. Operacija Učinkovito pravosodje se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Vljudno vabljeni na oba dogodka, da skupaj širimo duh ustavne demokracije tudi med najmlajšimi.