Skoči do osrednje vsebine

Minister za obrambo Karl Erjavec bo na delovnem obisku v ZDA, v zvezni državi Kolorado

do
Minister za obrambo Karl Erjavec se bo od srede, 28. avgusta, do nedelje, 1. septembra, mudil na delovnem obisku v Združenih državah Amerike, v zvezni državi Kolorado. Obiskal bo Nacionalno gardo Kolorada, ki je v okviru meddržavnega partnerskega programa (State Partnership Programe) partnerska enota Slovenske vojske. Med njima se je v preteklih letih razvilo zelo intenzivno in uspešno sodelovanje na številnih področjih.

Po obiskih posameznih enot Nacionalne garde Kolorada in srečanjem s poveljnikom Nacionalne garde Kolorada generalom Michaleom A. Lohom se bo minister Erjavec srečal z guvernerjem Zvezne države Kolorado Jaredom Polisom.

V okviru delovnega obiska se bo minister Karl Erjavec srečal tudi s slovensko skupnostjo, ki živi v Pueblu in s predstavniki koloradskega Urada za gospodarski razvoj in mednarodno trgovino. V soboto se bo minister Erjavec udeležil letne konference Združenja nacionalnih gard ZDA (National Guard Association USA – NGAUS), ob kateri bo hkrati potekal tudi sejem vojaške opreme in oborožitve.