Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade na odprtju mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo v soboto, 24. avgusta 2019, nagovoril zbrane na odprtju 57. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni.

Sejem AGRA 2019, ki bo potekal od 24. do 29. avgusta, je po besedah organizatorjev največji slovenski sejem in eden najpomembnejših kmetijsko-živilskih sejmov v Evropski uniji. Glavni poudarki tokratnega sejma bodo nove tehnologije v kmetijstvu, digitalizacija v agroživilstvu, precizno kmetijstvo, mednarodno gospodarsko sodelovanje in generacijska pomladitev. Sejem spodbuja samooskrbo, pridelavo in potrošnjo hrane iz naše bližine, ekološko kmetijstvo in krožno gospodarstvo. Prizadevanjem pridelovalcev za trajnostno blaginjo se bodo z razstavnimi prostori in odmevnimi dogodki pridružile številne gostujoče regije in države ter najvidnejše slovenske državne, zbornične, gospodarske in strokovne institucije.

Dogodek bo na prostoru Pomurskega sejma d. o. o. (Cesta na stadion 2) v Gornji Radgoni z začetkom ob 10. uri.

Dodatne informacije za medije:

Luka Schnabl, svetovalec predsednika vlade za odnose z javnostmi (e-pošta: luka.schnabl@gov.si; mob. tel. +386 30 423 499)