Skoči do osrednje vsebine

Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se bo udeležil 74. zasedanja Generalne skupščine OZN

Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se bo med 23. in 27. septembrom 2019 udeležil visokih dogodkov in splošne razprave 74. zasedanja Generalne skupščine OZN v New Yorku.

74. zasedanje Generalne skupščine OZN se bo začelo v torek, 17. septembra 2019, splošna razprava pa bo potekala od torka, 24. septembra, do ponedeljka, 30. septembra 2019. Naslov letošnje razprave je Nov zagon večstranskim prizadevanjem za izkoreninjenje revščine, kakovostno izobraževanje, podnebne ukrepe in vključevanje (Galvanizing multilateral efforts for poverty eradication, quality education, climate action and inclusion).

Predsednik vlade se bo v ponedeljek, 23. septembra 2019, udeležil podnebnega akcijskega vrha, dan pozneje pa bo sodeloval na otvoritvi splošne razprave 74. zasedanja Generalne skupščine. V času splošne razprave se bo predsednik vlade udeležil več srečanj na visoki ravni, kot je npr. politični forum na visoki ravni o trajnostnem razvoju, stranskih dogodkov in sprejemov ter opravil posamezna dvostranska srečanja s tujimi sogovorniki.

Vse predstavnike medijev prosimo, da se akreditirajo na spletnem naslovu https://www.un.org/en/media/accreditation/request.shtml najkasneje do 2. septembra 2019.

Dodatne informacije za medije:

Nika Vrhovnik, svetovalka predsednika vlade za odnose z javnostmi (e-pošta: nika.vrhovnik@gov.si; mob. tel. +386 51 610 555)